Ons koor

Vrouwenkoor Ludiek uit Brummen bestaat uit een groep vrouwen die veel plezier beleven aan het samen zingen in een koor. De meeste leden komen uit de dorpen en buurtschappen van de gemeente Brummen, maar er komen ook leden van buiten Brummen.

Historie

Op 24 mei 2002 is de vereniging Ludiek opgericht. Na 5 jaar een gemengd koor te zijn geweest is Ludiek in 2007 als vrouwenkoor verder gegaan. Een vrouwenkoor wat meestal driestemmig en soms vierstemmig zingt.

Ludiek heeft met diverse dirigenten gezongen. In de goede volgorde: Hannie, Wim, Michel, Barbara Boomkamp (met Hidde en later Anna op de piano), Alette van den Brul (met Frans van Diggele op de piano) en sinds 2016 is Caspar van der Vinne de dirigent.

Repertoire

Ludiek is van alle markten thuis en heeft een afwisselend repertoire opgebouwd.

  • Klassieke muziek
  • Musical
  • Hedendaags repertoire
  • Kerstrepertoire

Aantal leden 

Ludiek zingt met 25 tot 30 enthousiaste leden. Het aantal kan wisselen.
Als u interesse heeft om bij Ludiek te komen zingen leest u dan verder op de pagina ‘Lid worden’.

Bestuur en commissies

Vijf leden van het koor vormen het bestuur. Daarnaast kent Ludiek nog een aantal commissies die belast zijn met specifieke taken: de muziekcommissie overlegt met de dirigent over de repertoire keuze en is aanspreekpunt voor leden over het repertoire, de activiteitencommissie organiseert diverse activiteiten, de barcommissie zorgt voor de inwendige mens en de lief- en leedcommissie besteedt aandacht aan de vrolijke en droevige gebeurtenissen die de leden kunnen treffen.